Alles over aardwarmte Wippolderlaan

De ontwikkeling van Aardwarmte Wippolderlaan in Wateringen is gestart. Bekijk wat het project inhoudt en hoe we het aardwarmteproject in de omgeving inpassen. 

Waarom aardwarmte?

Voor het telen van groente, planten en bloemen in Wateringen en omgeving is veel warmte nodig. Met de realisatie van Aardwarmte Wippolderlaan zijn de glastuinbouwondernemers in Wateringen in staat om van aardgas straks over te stappen op een duurzame energiebron: aardwarmte.

paprika in kas
Locatie

Waar komt het aardwarmteproject?

De beoogde locatie is een perceel aan de Middenzwet - van Luyklaan te Wateringen. Warmtecoöperatie Wippolderlaan bestaat uit uit meerdere glastuinbouwondernemers met een gezamenlijke oppervlakte van 100 hectare glas in het gebied rond Wippolderlaan in Wateringen.

locatie Wippolderlaan
duurzame warmte

onderling uitwisselen

Via een online handelsplatform kunnen de aangesloten glastuinbouwondernemers de warmte van deze aardwarmtebron onderling te verhandelen. Zo wordt het mogelijk tijdelijk meer of minder warmte af te nemen, zoals tijdens een teeltwissel. Warmteaanbod en warmtevraag kunnen op deze manier 24/7 op elkaar worden afgestemd. Deze flexibiliteit komt ten goede van de teelt.

Kassen in beeld